‘La fam no fa vacances’ recull 476.000 Kg d’aliments

La campanya estival bat rècords i aconsegueix 166.000 kg més que el 2014 en un total de 673 activitats


La campanya estival impulsada pels quatre bancs d’aliments de Catalunya, ‘La fam no fa vacances’, va culminar el passat 31 de juliol amb la recollida de més de 476.000 quilos d’aliments,166.000 més que el 2014.

Davant el creixent nombre de catalans que es troben per sota del llindar de pobresa – el 20,9% segons les darreres dades de l’Idescat -, per primera vegada en els tres anys de vida de la iniciativa solidària, la campanya d’estiu va avançar-se i va prolongar-se durant tres mesos. 
 
Entre el maig i el juny entitats culturals i esportives, escoles, empreses i particulars han organitzat un total de 673 activitats amb l’objectiu d’aconseguir productes de primera necessitat per persones en risc d’exclusió social que no arriben a final de mes. 
 
A banda del recapte, la campanya també s’orienta a la sensibilització de la població sobre la situació de pobresa a Catalunya i a establir col·laboracions durant tot l’any amb els bancs d’aliments, no només durant l’estiu. 
 
Més de 673 activitats en tres mesos
 
Els actes van començar el 8 de maig amb un concert de Txarango a Manresa, en el qual van recaptar-se entorn a 2.000 quilos en intercanviar les entrades per aliments. Des de llavors, s’han dut a terme nombroses activitats, entre les quals destaquen l’acció 'Donem la llauna a la fam', impulsada per la Fundació de la Federació Catalana de Futbol. Durant un cap de setmana de maig, més de 1.800 camps de Catalunya van recollir llaunes de conserva. 
 
Tot i que els promotors sempre indiquen que no es tracta de cap competició, el cert és que el balanç d'aquest estiu, amb 673 activitats arreu del territori i 476.000 quilos de menjar recollits, supera amb escreix les 667 activitats i els 310.000 quilos de l'any passat.
 
Injecció d’un milió d’euros a 49 projectes contra la pobresa
 
L’Obra Social de La Caixa invertirà un total d’1,1 milions d’euros en 49 projectes destinats a atendre unes 35.000 persones en situació de pobresa o exclusió social, a través d’iniciatives que persegueixen potenciar les seves capacitats i promoure la igualtat d’oportunitats.
 
Aquesta suma es correspon a la tercera convocatòria 2015 del Programa d’Ajudes a projectes d’Iniciatives Socials, que aquest any preveu destinar més de 17 milions d’euros a les set convocatòries programades. 
 
Per demarcacions, a Barcelona es concentren 40 projectes i la resta són a Girona (4), Lleida (3) i Tarragona (2).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU EL VALLES UN DE SOL NO DOS
1.
NO FA VACANCES MAI LA FAM ,,, Tampoc fa Vacances LA POBRESA , EL ATUR ,, LA CORRUPCIÓ ...ELS DESNONAMENTS..... NO FA VACANCES .. AL MALTRACTA A LES DONES .. No fan Vacances els que maten Dones i Criatures ...EL MAL I EL PATIMENT DE LA GENT DE MOLTA GENT MAI FARA VACANCES ...Qui te GANA LA TE ARA NO PODEN ESPERAR A UNA SUPUSADA INDEPENDENCIA .. Que ja la tenien que tenir el 9-Ndel 2014 Res algu tenia que dir aquestes coses qui millor que un ATURAT DE LLARGA DURADA Ques ja esfa eterna i sense rebre ajudes
  • 0
  • 0

Comenta aquest article